Építkezni fog? Tippelje meg, hányféle sóderfajta létezik!

Igen sokan saját maguk vágnak bele az építkezésbe, vagy felügyelik azt. Az építkezések mindegyikén szükség van sóderre, amely természetesen többféle változatban is kapható. Az építkezések során a kőműves munkáknál már elengedhetetlen a megléte, így érdemes a beszerzéséről, megrendeléséről minél előbb gondoskodni. Megbízható partner esetén biztosak lehetünk abban, hogy időben ki fog érni az építkezésre a megfelelő mennyiségű sóder. Az összes sóderfajta egy helyen:  https://www.bekasepker.hu/omlesztett-termekek/soder megtalálható itt.

Milyen típusú sóderek kaphatók?

A sóder, mint már említettük igen fontos kelléke az építkezéseknek, de nem mindegy hogy melyik sódert választjuk. Akik saját maguk készítik el az elkövetkező otthonukat, azoknak nem árt, ha alaposabban áttanulmányozzák melyik sóder mire jó. Természetesen a kőműves szakemberek ezzel tisztában vannak. Több méretben is elérhetők a sóderek. A méret mellett még felhasználhatóság tekintetében is eltérnek a különféle sóderek. A betonozáskor, a kocsi beállók készítésekor, az útalapok építéséhez és a térkövezéshez is elengedhetetlen a jó minőségű sóder. A kétszer rostált 0-4 egy ömlesztett sóderfajta, amely kétszer rostált és finom szemcsés. Simító és kiegyenlítő betonokhoz alkalmazzák, de a durvább vakoló habarcsok elkészítéséhez is ajánlott.

Térburkolatok lerakásánál alulra teszik le kiegyenlítés gyanánt. A 0-16-os ömlesztett sóder a betonozások alkalmával hűséges társ, de jellemzően a 4 centiméternél vastagabb betonok elkészítésekor használják. A sóder 0-24 szintén a betonozások során használatos sóderfajta, amely ugyanúgy a 4 centiméternél vastagabb beton lerakásához jó. A sóder 0-8 egy ömlesztett sóder, amely a betonozások során a 3 centiméternél vastagabb aljzatkiegyenlítésre jó. A tüzép telepeken, ma már több helyen is elérhetők ezek a sóderek, de mindenhol érhető el mind egyszerre. Akiknek többféle sóderre is szükségük van azoknak érdemes megtalálni a megfelelő tüzépet, ahol udvarias és korrekt kiszolgálás mellett igen gyorsan hozzá lehet jutni a minőségi sóderhez. Megrendeléskor igyekezzünk minél alaposabban egyeztetni a kiszállítás időpontját, nehogy az építkezés a sóder hiánya miatt akár több napig vagy egy hétig is álljon.