Fantáziadús történet a tündérek világáról a könyvek szerelmeseinek

Melissa Marr (született 1972. július 25-én) egykori tanár, jelenleg amerikai szerző fiatal felnőttnek szánt fantasy regényeket ír. Első regénye 2007-ben jelent meg, és a New York Times bestseller listájára került.

Tündérvilág című regénysorozatából jelenleg három kötetet olvashatunk csak magyar nyelven. Nem egy szokványos témájú könyvről van szó, bájos tündérekkel a főszerepben. Ebben a regény sorozatban a tündérek sok esetben gonoszak, és kegyetlenek. Az embervilágban hol láthatatlanul, hol álca mögé rejtőzve követik és megkeserítik a kiszemelt emberek mindennapjait.

A főszereplő Aislinn, egy fiatal lány,aki rendelkezik a tündérlátás képességével és már 17 éve próbálja nagyanyja szabályait követve figyelmen kívül hagyni a világban szabadon garázdálkodó tündérek százait. Eddig sikeresen kerülte őket, azonban egyre inkább úgy tűnik, hogy egy páros a nyomában jár. A lány távolról figyeli, a fiú azonban igyekszik minél inkább a közelébe férkőzni.

Keenan nem más, mint a hatalmát korlátozottan gyakorló Nyárkirály, aki évszázadok óta keresi párját, a leendő Nyárkirálynőt, hogy megtörje anyja, a Télkirálynő és a Sötét király átkát. Azonban nem mindenki alkalmas a posztra, a kiszemeltek rosszul is járhatnak, úgy mint Donia, akinek most már a tél fagyosságát bensőjében hordozva, kötelessége Keenan mellett járva figyelmeztetni a jelölteket a veszélyekre. A Nyárkirály pedig Aislinnben látja a következő jelöltet, így a lány nem menekülhet a tündérek elől, hamarosan ő maga is nyártündérré válik. Egyik oldalon ott várja Aislinn-t a Nyárkirály, a nyár minden szépségével, hatalommal és örök élettel kecsegtetve, a másik oldalon pedig egy halandó, aki bármit megtenne azért, hogy megvédje és elnyerje a szerelmét. A történet fordulatokban gazdag, izgalmas és igazán színes világot tár a szemünk elé.