Finom diétás receptek – fogyjon jóllakottan!

Legtöbbünk diétája ott bukik el, hogy képtelenek vagyunk az éhezésre. Tény viszont, hogy néhány mintaétrendet látva valóban megfordul bennünk a kétkedés, hogy miként lehetséges a szigorú előírásokat betartani, s hogyan lehetne kiváltani a hizlaló falatokat olyan ennivalókkal, melyek nem csak finomak és laktatóak, de olvadnak is le tőlük rólunk a kilók. A feladat nem lehetetlen, a titok az alapanyagok megfelelő megválasztásában, és az elkészítés módjában rejlik. 

Ha eddig előszeretettel választotta a lisztes sűrítést, és étrendjében központi helyet kaptak a pörköltek, a tésztafélék, valamint a cukros édességekről sem szívesen mondott le, akkor érdemes a finom, diétás receptek által nyújtott lehetőségekkel megismerkednie.

A fogyókúra alkalmával előnyösnek bizonyuló zöldséges főzelékek valóban kalóriaszegények lesznek, ha liszt helyett saját anyagukkal sűríti őket. A sokunk kedvencének számító pizzatésztát kiválthatjuk cukkinivel, melybe bátran beletölthetjük a feltét alapanyagait, de akár bolognai mártással is fogyaszthatjuk a zöldséget. A finom, diétás receptek igen változatos ízeket ígérnek, és a fűszerek megfelelő megválasztásával minden nap új ízvilágot varázsolhatunk az asztalra. 

Édesség gyanánt választhatja a reggelire is remek döntésnek bizonyuló zabkását, melyet gyümölcsökkel feldobva nem csak a rostbevitelről és a vitaminok fogyasztásáról gondoskodhat, de az édesség iránti vágyat is enyhítheti. Fantázia és változásra való képesség függvénye, hogy a finom, diétás recepteket mennyire állítja a fogyás és a vonzó külső elérésének szolgálatába.