Gyermeknap: programok nemcsak gyerekeknek

Mindössze két hét, és elérkezik május utolsó vasárnapja. Ez a nap pedig nem más, mint a Nemzetközi Gyermeknap ideje! A Gyermeknap már 1950 óta minden év májusának utolsó vasárnapján kerül megünneplésre hazánkban. Korábban pedig nem is egy nap, hanem egy egész hét szólt a gyermekek ünnepléséről! Igaz, most is sok helyen már a Gyermeknapot megelőző héten számos programmal kedveskednek a csemetéknek.

Programban idén sem lesz hiány, hiszen országszerte mindenfelé különleges rendezvényekkel, mókás, játékos szórakozási lehetőségekkel várják a gyermekeket és szüleiket. A legtöbb programmal természetesen a fővárosiak rukkolnak elő, így például az Új Színházban a gyermekek különleges környezetben izgulhatják végig Pöttöm Panna történetét, vagy akár az újbudai Elevenparkban is tartalmasan eltöltheti az egész család a napját. Érdemes ellátogatni a tavaly megnyílt Bűvész Színházba, mely egész napos programot kínál műsorokkal, valamint a bűvész iskola által a bűvészkedésbe való “belekóstolásra” is alkalmat biztosít. Gyermeknap lévén pedig számos kedvezménnyel is meglepik az ünneplőket. Szombathelyen zenés műsorokkal, bábjátékokkal szórakoztatják majd a kicsiket és nagyokat, míg Szegeden a Vadaspark ad helyet a “Gyermeknapi kavalkádnak”. Jászberényben pedig  a Kaláka együttessel ünnepelhetnek majd a gyermekek, Pécsett a város szervezésében az ExpoCenter területére tervezik a színes gyermeknapi program lebonyolítását.

A gyermeknap keretében nagyszerű kikapcsolódási lehetőség és akár hosszabb hétvégi kiruccanásra is alkalmas a Dél – Dunántúli régióban található Katica tanya. A Kaposvártól nem messze, Patca községben kialakított tanya kalandos programjaival sokféle szórakozási lehetőséget rejt nemcsak a gyermekek számára. A Katica tanya, ahogy a neve is jelzi, a tanyasi élet hangulatát is megjeleníti, lehet kenyeret sütni, nemezelni, háziállatokkal barátkozni. A gazdálkodás, természetjárás mellett a középkorba is visszarepülhetnek a látogatók a lovagvárba érkezve, ahol akár a hajítógépet is kipróbálhatják, vagy próbára tehetik magukat a lovagi tornán.

A lehetőségek sora pedig még mindig nem ér véget, mert az egyedülálló csúszdaházban a gyerekek mellett a felnőttek is kimozgathatják magukat. A csúszdázás után, ha még marad ereje a vendégeknek, akkor a Kalandparkban egy kis adrenalinnövelő kötélpályás akcióban is részük lehet. A Katica tanya vonzereje az előzőekben sorolt rengeteg program, látványosság mellett, hogy gyermek, szülő egyaránt a igazi friss levegőn, a természet közelségében pihenhet, kapcsolódhat ki.

Aki úgy gondolja, hogy ez a sok élmény egy napba nem fér bele, vagy a csemetéje gyermeknapját szeretné különlegessé tenni, annak lehetősége van szállást bérelni a tanyán. Turistaház, apartman és kemping várja a nagy játékban, mozgásban, kalandokban megfáradt látogatókat.  A turistaházak a bevett szokások szerint 6 – 9 fő befogadására alkalmas szobákkal, közös zuhanyzókkal, társalgóval és konyhával várják vendégeiket. Az apartmanok komfortfokozata magasabb, televízió, mikróval, hűtővel felszerelt konyha, és egyéb használati tárgyak teszik még kellemesebbé a kikapcsolódást a tanyán szállást foglalók számára. Aki pedig lemond az otthon megszokott kényelemről, az sátrazhat a kempingben, mely egyébként lakókocsival érkező vendégek számára is nyitott.