Töltsünk el egy kellemes hétvégét az erdőben!

A nyár megérkezésével sokunk fejében megfordul, hogy milyen jó is lenne pár napot eltölteni a szabadban. A végtelen nyugalom, amit egy erdőben eldugott kis faház teraszán élvezhetünk, szinte semmihez sem fogható élményt nyújt. Egy természetben eltöltött hétvége után megújult erővel vághatunk neki az unalmas és fárasztó hétköznapoknak, ezért mindenképpen érdemes elgondolkodnunk, hogy kibéreljünk egy erdei viskót.

Magyarországon megannyi erdő található, és benne bizony jó néhány olyan „kulcsosház” van, ami a tavaszi és nyári időszakban várja a vendégeket. Előnyei közé tartozik egy ilyen „nyaralásnak”, hogy a szállás általában elég olcsó, bőven a megfizethető kategóriába tartozik, így azok is megengedhetik maguknak, akik nem rendelkeznek több százezer forint nyaralásra elkölthető pénzzel. Már maga az erdei nyaraló megközelítése is jó program: általában kijelölt turistautakon, egy kellemes és látványos kirándulás keretében közelíthetők meg.

Az erdő közepén található házakban általában van víz, de a legtöbb esetben áram nincs. Az elektromos kütyük nélkül élni nem tudó embereknek tehát nem javasolt, hogy ilyen típusú nyaralásra adja fejét. Tovább nehezíti a helyzetüket, hogy internet egyáltalán nincs, és a mobiltelefon hálózatok is sok esetben elérhetetlenek.

Ilyen típusú szállás a festői Kelet-Mecsekben található Vörösfenyő kulcsosház. A baranyai Kárász és Magyaregregy településektől nem messze található erdei házat általában nagyobb társaságok szokták kibérelni, mivel összesen 21 fő részére van fekvőhely. A szállásdíj is nagyon barátságos: összesen 800 forintot kell költeni éjszakánként, hogy legyen hol nyugovóra hajtani fejünket éjjel.