Különleges szálláshelyek Franciaországban

Mi is jutna először eszünkbe Franciaországról, ha nem Párizs, az Eiffel – torony, Notre – Dame, Louvre, Versailles, Rodin, Renoir, Edit Piaf és a sanzonok. És persze rengeteg olyan dolog is beugrik, mint, hogy a franciák csak a saját anyanyelvükön hajlandók kommunikálni, és nem szeretik az idegeneket, főleg az angolokat. Tény, hogy egy franciaországi nyaralás előtt érdemes kicsit felkészülni a nemzet sajátosságaira, hogy ne kerüljön az ember kellemetlen helyzetbe.

“Párizst látni és meghalni.” Így szól a mondás, de azért egy franciaországi nyaralás során még számos látnivaló akad. A főváros nevezetességei mellett Provance, Arles, Marseilles, Loire – völgye és sok ezer festői kis falvacska várja a turistákat történelmi múltat idéző látványosságokkal. Franciaország ezerarcú táján télen – nyáron mindenki a kedvére való kikapcsolódást találhatja meg.

A Franciaországban nyaralni vágyóknak tehát a látványosságok miatt nem kell aggódniuk, és még a szállás lehetőségek tekintetében is megnyugodhatnak. A kényelmet kedvelők hotelben szállhatnak meg, de apartmanban, vagy kempingben is lehet szállást foglalni. A vidéki hangulatot kedvelőknek a falusi turizmus keretében kínálnak szálláshelyeket, illetve vendégszoba bérlésére is van lehetőség.

A hagyományos szállásformák mellett a különleges élményekre áhítozó turistáknak is többféle érdekességet kínál francia hon. A nyaralás idején lakhat például az ember cigány – karavánt megelevenítő helyen, ahol természetesen a kocsik minden kényelmet kielégítő módon vannak felszerelve. Ugyancsak izgalmas élmény lehet kicsit Tarzant játszani, mert erre is van lehetőség. Ha annyira nem igényeljük a komfortot, és el tudjuk képzelni, hogy a fák lombozata közé épített kunyhóban pihenjük ki magunkat.

Ezek a sajátos, kicsit filmekbe illő lakhelyek mellett még egyedibb szállást is talál a turista Franciaországban. A humor kedvelői megszállhatnak egy igazi hörcsög – lakban, vagy akár buborékokban is tölthetik pihentető szabadságuk idejét.