Harmonikus otthon: színek és ízek mindenhol

Tavasz: változás, illatok, szépség, üdeség, frissesség, feltöltődés, és még rengeteg szó ötlik az ember fejébe asszociációként, ahogy napról napra haladunk előre az időben, pörög a naptár, és újabb és újabb kellemes napokat élünk meg a jó időben. Fontos, hogy a tavasz ne csak a természetben, a lelkünkben éledjen újjá, hanem lakásunkban, otthonunkban is változást hozzon.

Engedjük be a színeket, illatokat és ízeket otthonunkba is! Erre pedig a legjobb mód, hogy feltöltjük belső és külső raktárainkat a finom, ropogós, csodás színekben játszó, és igazán ízletes tavaszi zöldségekkel, gyümölcsökkel. Igaz, a húsvéti ünnepek közeledtével az otthonunk nagytakarítása kerül előtérbe, illetve a különböző nyuszikás, tojásos dekorációk kihelyezése, de ezek mellett nagyon jól megférnek a tavasz élő hírnökei.

A színes és ízletes zöldségek, gyümölcsök amellett, hogy nagyon praktikus segítőink lehetnek otthonunk hangulatossá, elevenné tételében, az egészségünk védelmét is szolgálják. Az élénk pigment tartalmú élő ételek magas antioxidáns kapacitásuk révén a degeneratív folyamatok gátlói, megelőzi, a bennük rejlő flavonoidok pedig immunerősítők, gyulladáscsökkentők, rákbetegség megelőzésében, általános egészségvédelemben jeleskednek.

Ezek után ne is várakozzunk tovább, tegyünk ki a nappaliba egy jól összerendezett gyümölcstálat, amely folyamatosan emlékeztet minket a vidám tavasz érkeztére, és arra, hogy egészségünk érdekében fontos enni nyers ételeket is. A konyhában pedig legyen mindig egy jó salátához való alapanyag, főként a tavasz friss, ropogós hónapos retkeiből, újhagymájából, snidlingjéből, római salátájából, petrezselyméből. Így biztos, hogy a tavaszi nagytakarítás során lesz elegendő energiánk a feladatok elvégzéséhez!