Hitelfelvétel ingatlanfedezettel

Legyen szó lakáshitelről, adósságrendező hitelről, építési hitelről, nagyobb összegű szabad felhasználású hitelről, minden esetben felmerül az ingatlanfedezet kérdése. Bár a hitelfelvétel közvetítőn keresztül is történhet, de akár sorra járhatja a hitelintézeteket is az Ön számára minden szempontból megfelelő ajánlat megtaláláshoz.

 

Szabad felhasználású hitelfelvétel részletek itt>>>

 

Tény, hogy a hitelintézetek számára biztosíték szükséges arra nézve, hogy a kihelyezett összegeket viszont is fogják látni. Banktól függően a jövedelem négy-ötszörösét meghaladó hitelösszegen felül a hitelfelvétel ingatlanfedezettel lehetséges csak. Különösen így van ez az adósságrendező hitel esetében, mely célja a korábban vállalt törlesztő részletek kedvezőbb feltételekkel történő kiváltása. A tapasztalatok azt mutatják, hogy amennyiben az adós nem tud ingatlanfedezetet felmutatni, akkor nem biztos, hogy kedvezőbb részletfizetési lehetőséget kínál majd az adósságrendező hitel.

Nyilvánvalóan a lakáscélú hitelfelvétel ingatlanfedezettel lehetséges csak. A saját erő, a felvenni kívánt hitelösszeg függvényeként azonban az építeni, vagy vásárolni kívánt ingatlanon felül másik is felajánlható fedezetként. De mi a helyzet a szabad felhasználású hitelekkel?  A törlesztő részletek növekedésével, és a futamidő csökkenésével elérhető egy bizonyos hitelösszegig, hogy a hitelfelvétel ingatlanfedezet felajánlása nélkül is lehetséges legyen.

A 2013-as évtől a lakáscélú, állami kamattámogatású hitelek felvételével kapcsolatban számos változás tapasztalható, de tény, hogy lakásvásárlási, vagy építési célú hitelfelvétel ingatlanfedezettel oldható csak meg. Az online kalkulátorok és a szakmai weboldalak hasznos segítőtársnak bizonyulnak az ajánlatok közötti választáshoz, érdemes élnie velük.