Horvátország ősszel

Munkája nem engedte meg nyáron, hogy az Adria hűs habjait élvezze? Ne mondjon le ezért a horvát területek kínálta látnivalókról, hiszen Horvátország ősszel is remek úti célnak bizonyul. Mivel a hőség már a múlté, és autóval is könnyedén megközelíthető az ország, érdemes így útra kelnie, hiszen míg a célállomást eléri, számos nevezetességgel találkozhat.

A turistaszezon lecsengésével egyidejűleg a terület egészen más arcát mutatja azoknak, akik az őszi hónapokban keresik fel. A szállodákban már nem kell tumultustól tartani, és az építészeti remekművek, valamint a turisták által kedvelt célpontok is könnyebben megközelíthetőek. Aki pedig már próbálta ezeket megtekinteni a turistáktól zsúfolt városokban, jól tudja, sokkal nagyobb élmény ez tavasszal, vagy ősszel.

Érdemes a tengerparton hosszú sétákat tenni,  vagy a számos túraútvonal egyikét bejárni, hiszen a sziklás tengerpart fentről csodás látványt nyújt. Horvátország ősszel sem okoz csalódást, hiszen nemzeti parkjai, természeti képződményei mellett olyan gasztronómia várja a látogatókat, melyet semmiképpen nem szabad kihagyni.

A borfesztiválok, a szüreti programok mellett ilyenkor még inkább lehetőség adódik betekintést nyerni a horvát hétköznapokba, melyek szerves részét képezik a hagyományok. Ha úgy dönt, hogy Horvátország ősszel is képes nyújtani az Ön számára valamit, akkor érdemes egy nagyobb körutazást tenni, beleértve néhány szigetet is, hiszen a táj még ezekben a hónapokban is lenyűgözően szép.