Olcsó szállások a Balatonnál

A főszezon beindultával sokan meglepődve tapasztalják, hogy a “magyar tenger” évről-évre drágább. Míg két évtizede még ingyenesen élveztük a szabadstrandok kínálta fürdőzési lehetőséget, addig ma akár naponta kétszer is meg kell váltanunk a belépőt a strandra, amely azonban az esetek többségében már színvonalasan kialakított. Vélemények ide vagy oda, az tagadhatatlan tény, hogy a Balaton az idén is nagy népszerűségnek örvend.

Léteznek egyáltalán olcsó szállások a Balatonnál? A főszezonban már némileg nehezebb ilyet találni, de nem lehetetlen, hiszen a vendégházak, panziók, apartmanok kifejezetten a költségkímélőbb megoldások közé tartoznak. Nagy előnynek számít az is, hogy sok helyen elfogadják a Széchenyi Pihenőkártyát is fizetésre, így még készpénzt sem kell költenie e célra.

Az olcsó szállások a Balatonnál is megtalálhatóak, de azt ne várja, hogy Siófokon, vagy Balatonfüreden hasonló árakat tapasztal majd, mint a kisebb üdülővárosokban. A választani kívánt helyszíntől a szobaárak nagymértékben függenek. Ne adja fel azonban, inkább tájékozódjon a témával foglalkozó weboldalakon, hiszen nem egy olyan akad közöttük, mely kifejezetten a térség akciós lehetőségeivel ismerteti meg az utazni vágyókat.

Érdemes tájékozódnia, és talán még nincs késő foglalnia, hiszen az olcsó szállások a Balatonnál is helyet kapnak. Egyértelmű igény mutatkozik ugyanis irányukba, elsősorban a családosok és a fiatalabb korosztály körében. Ne mondjon le a “magyar tengerről” idén nyáron sem csak azért, mert attól tart, nem tudná finanszírozni a pihenést!