Keresőoptimalizálás Lépésről Lépésre

Mostani cikkünk egyfajta gyűjtemény lesz, melyben a magyarországi interneten fellelhető anyagokat gyűjtjük csokorba, a keresőoptimalizálás / seo témakör iránt érdeklődők számára.

Csapjunk is rögtön a lovak közé : először is tisztázzuk, hogy mi is az a keresőoptimalizálás. A fogalom tisztázásához a Wikipedia vonatkozó cikkét javasoljuk elolvasásra (Wikipedia Keresőoptimalizálás) Rögtön utána következhet egy írás, mely egy kicsit más, kevésbé száraz szemszögből közelíti meg a seo területének vizsgálatát : SEO bevezetés

Az alapvető szemléletmód kiformálása már meg is történt, ha alaposan átrágtuk ezt a két anyagot, úgyhogy tovább léphetünk a szakmai kérdések részletesebb tárgyalása felé. A seo munka mindig a kulcsszavak vizsgálatával és kiválasztásával kezdődik. Ide vonatkozó anyag a Kulcsszó kiválasztása

Jöhet a domain név kiválasztása. Ehhez nyújt segítséget Baross Ferenc cikke a Domain Nevekről

Ha a kulcsszavakkal és a domainnel megvagyunk, utána jön a keresőbarát weboldal felépítése. Mit is szeret igazán a Google? Erre részletes anyagokat találunk a Google support oldalán (Google Webmester Irányelvek )

Ha pedig elkészült a weboldal, megfelelő kulcsszavakkal és keresőbarát felépítéssel, akkor kezdődhet a népszerűsítés a linképítésen keresztül. Murányi Pál összefoglaló cikksorozata a linképítésről, amit érdemes elolvasni a témában : Linképítés 1.

Két óra alatt tehát elolvasva ezeket az anyagokat, átfogó ismereteket szerezhetünk a keresőoptimalizálás elsőre titokzatosnak tűnő világáról. Jó tanulást!