Közeledik a tél – készítse fel otthonát is!

Évszakváltáskor nem csak ruhatárunkat érdemes felkészíteni a télre, hanem otthonunkat is. Míg a szoknyák és a szandálok a szekrény mélyére kerülnek, és lassan a télikabátok, valamint a csizmák előszobánk alkotórészeivé válnak, addig arra is érdemes odafigyelnünk, hogy közvetlen környezetünket miként változtatjuk meg a hűvösebb idő, a tél beköszöntével.

Talán felesleges is említeni a nyílászárókra való odafigyelés fontosságát, hiszen fűtésszámláinkon  sokat spórolhatunk. Bár már beköszöntött a hideg, de egy-egy melegebb napon még mindig elvégezhetjük a szükséges szigetelési munkálatokat. Amennyiben inkább bízná szakemberre a feladatott, a svéd technológia gyors és hosszan tartó eredményt garantál.

A kert a tavasztól őszig terjedő időszakban sok vidám pillanat, sütögetés, családi összejövetel színtere, ám a tél közeledtével itt is érdemes odafigyelni a szükséges változásokra. Növényeinket helyezzük otthonunk falain belülre, hiszen a hajnali fagyok már nagyon nem tesznek jót nekik. A lehullott falevelek, és az egynyári növények eltakarítása pedig esztétikus környezetünkhöz járul hozzá. Amennyiben kis kedvenc is tartozik a családhoz, annak kerti házikóját béleljük melegen, de ha megengedhetjük magunknak, akár fűthető kutyaházat is beszerezhetünk. 

Attól függően, hogy miként oldjuk meg otthonunk fűtését, érdemes már a tél beköszönte előtt beszerezni a szükséges fűtőanyagokat, és átnézetni szakemberrel a rendszert, hogy ne az első hideg napok alkalmával kelljen ezzel foglalkozni, hanem mihamarabb élvezhesse a nappali melegét.