Ne hanyagolja el a lelki betegségek tüneteit!

Amikor betegségről van szó, az esetek többségében az  influenza, a láz, a megfázás, vagy súlyosabb esetekben a műtéti beavatkozást igénylő kórképek jutnak eszünkbe. Rohanó életmódunk velejárója, hogy elfeledkezünk arról az alapvető igazságról, hogy a lelki betegségek éppen úgy létezőek, és testi tüneteket produkálóak lehetnek, mint gyakrabban előforduló egyéb társaik.

A kineziológia is azon az alapon működik, hogy minden lelki eredetű probléma testi szinten is jelentkezik. Erre tökéletes példa az a sok-sok ember, akik állandó fejfájástól, migrénes rohamoktól, allergiától, vagy egyéb idegrendszeri problémáktól szenvednek. Ez utóbbiak pedig nyilvánvalóan rányomják bélyegüket mindennapjaikra, az alvás minőségére, vagy a hétköznapokban való helytállás képességére.

A lelki betegségek gyógyulásához nem csak a harmonikus életvitel, a testmozgásra való odafigyelés, vagy a kiegyensúlyozott emberi kapcsolatok járulhatnak hozzá, hanem a súlyosabb esetekben bizony gyógyszeres kezelés is szükségessé válhat. Alapvetően érdemes lenne elkerülni a pszichére ható gyógyszerek szedését, hiszen az antidepresszánsok, a nyugtatók, vagy a feszültségoldók komoly függőséget vonhatnak maguk után, ám bizonyos esetekben nélkülözhetetlen azok szedése.

Fel kell tudni ismerni, ha már mindennapi tevékenységeinket is megnehezítik pszichés problémáink. Természetesen nem az az elsődleges, hogy gyógyszerért fordulunk orvoshoz, hiszen a lelki betegségek gyökereinek felkutatása jóval fontosabb, és célravezetőbb is, de érdemes mérlegelni azt is, hogy milyen pozitívumokkal járhat a megfelelően felírt, személyre szabott gyógyszer szedése.