Öltözködési tippek duciknak

Melyik nő ne álmodna tökéletes alakról, formás lábakról, feszes fenékről, meg minden olyan testi “kellékről”, amely a másik nemet lázba hozza. Sajnos azonban nem mindenkire az a kép mosolyog vissza a tükörből, amilyet elképzel magának álmaiban. A felesleges kilók bizony sokak életét megkeserítik, és vannak, akik hiába küzdenek, hiába sanyargatják magukat különböző diétákkal, egyszerűen nem tudnak hatékonyan megválni plusz súlyuktól.

Ahhoz, hogy valaki ducin is csinosnak érezhesse magát, a legfontosabb, hogy elfogadja külsejét. Ha örök harcban állunk magunkkal, akkor hiába minden csinos ruha, új fizura, bókok özöne, nem fogjuk jól érezni magunkat a bőrünkben. És még csak ducinak sem kell lenni ahhoz, hogy elégedetlenül tekintsünk a tükörbe, hiszen egy kicsit nagyobb orr, vagy kisebb mell is komoly önbizalomhiányt tud okozni.

Ha már megbékéltünk alakunkkal, és eljutottunk abba az idilli állapotba, hogy plusz kilóinkkal együtt is képesek vagyunk elhinni, hogy mások szemében lehetünk vonzóak, akkor érdemes körültekinti a divat világában, hogy mit mivel és hogyan hordjunk. Szerencsére ma már a duci nőknek sem kell bő lebernyegeket, és formátlan zsákruhákat hordaniuk. A molett divat amúgy sem a feleslegek elrejtéséről szól, hanem annak a kiemeléséről, ami szép, ami előnyös a telt alakon.

A ruhaválasztásnál fontos, hogy a méret ne legyen túl nagy, nem szükséges azt a hatást kelteni, mintha kifogytunk volna belőle. Amúgy is a bő ruha még tovább növeli a test kontúrját. A szűk ruhák sem valók duci nőre, mert például a csípőnadrágból kibuggyanó felesleg nem szép látvány, a vonzótól pedig igen csak messze van. A szűk méret nem keverendő össze a test vonalát követő formával. Nadrág, szoknya, kosztüm nyugodtan kirajzolhatja a test körvonalait, de ne szoruljon rá semmiképpen. Fontos a ruha anyaga is, előnyös, ha nem tapad a bőrhöz, hanem saját szöveténél fogva tartja magát. Ügyelni kell a ruhák hosszára is. Egy kockás ing kigombolva, egy kicsit mélyebben dekoltált felsővel egy rövidebb szárú nadrággal igen kellemes összhatást érhet el, míg térd alá érő farmerral már lehet, hogy “topisnak” tűnik. A szoknya hossza függ a viselőjének lábformájától, alakjától, például egy alma alkatú nő térd feletti, míg egy nagyobb popójú nő, akármilyen formás is a vádlija, bokája, kicsit térd alá érő darabokat hordjon.

A duci divat nem csak a ruhákról szól, a kiegészítők terén is számos hasznos tanáccsal segítik az erősebb testalkatú nőket. A molett nők bátran hordhatnak nagyobb méretű kiegészítőket, legyen szó akár táskáról, akár karkötőről és még a színekkel sem kell óvakodniuk, inkább a mintákkal vigyázzanak!