Szobabicikli vagy elliptikus tréner – melyiket vegyem?

Otthoni használatra keresi azt a kondigépet, amellyel nem csak állóképességét növelheti, de a felesleges kilóktól is sikerülhet megszabadulni vele? Kitartására, és az étkezés megváltoztatására mindenképpen szükség lesz, de egy szobabicikli, vagy egy elliptikus tréner – angol nevén elliptical – is jó szolgáltatot tehet a cél érdekében. A megfelelő terheléssel elérheti a vágyott eredményeket, ám komfortzónáját biztosan el kell majd hagynia a mozgás közben.

A pulzus emelése fontos szerepet játszik abban, hogy a zsírégetés beinduljon. A kardio jellegű mozgásforma szinte biztosan eredményre vezet majd, főleg, ha megfelelő ideig végzi azt, napi rendszerességgel. A szobabicikli esetében lábait kell majd használnia, ellenben az elliptikus trénerrel, ahol a karok is mozgásban vannak. Ezt az első öt-tíz perc után nem biztos, hogy megérzi, de egy idő után biztosan kimerítőbb, s ezáltal hatásosabb, ha az elliptikus tréner mellett dönt.

Ez utóbbi kifejezetten ízületkímélő, hiszen a harmonikus mozgás nem terheli a térdeket, mint például a futás. Ha nem csak 4-5 kilótól szeretne megszabadulni, akkor mindenképpen ajánlott ezt a mozgásforma kiválasztásánál figyelembe venni, a részletek itt: http://www.fitneszszakuzlet.hu/termekcsoportok/elliptikus-gep

Ha az otthoni edzést választja a konditerem helyett, érdemes beszereznie ehhez súlyzókat, gumikötelet, vagy akár taposógépet, elliptikus trénert, de a szobabickli is remek választásnak bizonyul. Ne adja fel akkor sem céljait, ha néha úgy érzi, elfogyott minden ereje! A fittség, az egészség, és a vonzó külső elegendő indoknak bizonyulnak a kitartáshoz.