Takarítás célszerűen és hatékonyan

Sokunk hétvégéje indul a lakás rendbetételével, takarítással. Ha a feladat az Ön nyakába szakad, akkor érdemes átgondolnia, milyen sorrendben végezze a teendőket. Ha egyszerre főz, takarít, és még a mosást is elindítja, könnyen lehet, hogy odaégett ebéd, és maga után kívánni valót hagyó takarítás lesz a végeredmény. Célszerű helyiségről helyiségre haladnia, s saját munkáját könnyítheti meg, ha hétköznap is beiktatja egy-két feladat elvégzését.

A vízkőoldás, vagy a hűtő kitakarítása igazán nem vesz sok időt igénybe, és ha a romlott ételeket még időben kipakolja, nem fordulhat elő, hogy rémisztő élményben lesz része, amikor sorra kerül a hűtő a hétvégi takarítás alkalmával. Hasonlóan pillanatok alatt eltüntethetőek a zsírfoltok a konyhában, s ezzel megelőzheti, hogy hosszas súrolás és zsíroldás vegye kezdetét szombat délelőtt.

Ha odafigyel arra, hogy a ruhák és a használati tárgyak ne csak kiessenek a kezéből a rohanó hétköznapokban, megkönnyítheti saját dolgát, s a takarítás előtt nem szükséges, hogy akár órákon át hajtogasson, pakolásszon, hanem rögtön a lényegi részekre térhet.

Kár lenne ezt a házimunkát valamiféle szükséges rossznak tekintenie, hiszen közben hallgathat zenét, vagy elindíthatja kedvenc filmjét, melyet bár talán már százszor látott, de még mindig szereti. De azért ne henyéljen a tévé előtt, inkább végezzen gyorsan és hatékonyan a takarítással, hogy utána más, kellemesebb kikapcsolódást találhasson magának!