Tegyük helyére a PS4 konzolok változatait

Jó pár éve, 2013. novemberében jelent meg a világ különböző pontjain a PlayStation 4, mely hatalmas port kavart, hiszen egy igazi erőgép volt az elődhöz képest. A PS4 szinte mindig piacvezető volt, majd kiadott újabb verziót, az 500G-os tárhelyét 1TB-ra cserélve, az érintőgombokat fizikai gombokra cserélve, valamint a fényes HDD takaró borítást is mattra cserélve. A fő változások ezek voltak, így lényegében a nagyobb tárhely volt, ami esetlegesen meggyőzte az újabb vásárlókat, hogy ezt a verziót szerezzék be. A Sony mindig is rugalmas volt a felhasználókkal, tehát már az első PS4-ben is cserélhető volt a winchester, így bármikor nagyobbra lehetett azt cserélni annak, aki kevesellte a tárhelyet.

Majd éppen csak 3 év telt el és szinte váratlanul megjelent a PlayStation 4 Slim-ként elnevezett, de hivatalosan az alap PlayStation 4-et leváltó konzol. Teljesen új design, újfajta hűtés jellemezte, de erő szempontjából nem sokat változott. Viszont a 2016. november 10-én megjelenő PlayStation 4 PRO már sokkal nagyobb dobásnak számított. Amikor felmerült a pletyka, hogy generációk közötti váltásra lehet számítani, csak PS4K néven emlegették. Amikor napvilágot látott a tényleges hardware specifikáció, sokan elégedetlenkedtek, holott a PS4 PRO képes bizonyos játékokat natív 4K-ban futtatni és HDR támogatással is fel van vértezve. A játékok többségét mégis felskálázva futtatja 4K felbontáson.

Miért is érdemesebb a PlayStation 4 vásárlóknak a PS4 PRO mellett letenni a voksukat? Attól nem kell félnie senkinek, hogy lesz olyan játék, amelyik csak a PRO-n fog futni. A Sony kijelentette, hogy minden játék futni fog az összes PS4 konzolon. Az igazi erő abban van, hogy a PRO hardware képes magasabb FPS számra, szebb textúrák megjelenítésére és ehhez még 4K TV-re sincsen feltétlenül szükség. Arról nem is beszélve, hogy a PlayStation VR játékoknak is nagyon jót tesz az a plusz löket, amit a PRO hardware-esen képvisel. Csak egy példa PRO által támogatott játék esetén: Rise of The Tomb Raider. Ebben a játékban választhatunk, hogy Full HD 60 FPS normál grafika, FullHD 30 FPS + részletesebb grafika, vagy 4K + HDR normál grafikával szeretnénk-e futtatni. Míg egy alap PS4 konzol esetén marad a 30FPS normál grafikával. Ha ezek a lehetőségek meggyőztek, esetleg PSVR-ra is vágysz, megéri a PRO mellé tenned a voksod. Gondolj a jövőre és a hamarosan megjelenő játékokra.