Továbbra sem talál magára a Red Bull a Forma 1-ben

Katasztrofálisan kezdődött az új szezon a Red Bull csapatának az ausztráliai Melbourne-ben. Tovább súlyosbítja a helyzetet, hogy nem is remélhetnek jobb folytatást a Renault-tól. Daniele Ricciardo versenyautójában már a szabadedzést követően motort kellett cserélni, aztán pedig  Danyiil Kvjat autója már a verseny rajtjára sem tudott kigördülni. Ricciardo körhátránnyal csak a hatodik helyen ért célba.

Már az előszezonban elvégzett tesztelések is azt sugallták, hogy nem lesz könnyű a bajnokságban helytállni, azonban ilyen katasztrofális szereplésre senki nem számított. Az istállóban már többen is igen negatív kritikával illették a francia autógyárat, legutóbb Adrian Newey. Szerinte a Red Bull autók motorja jócskán le van maradva a vetélytársakéhoz képest. „Minden hibát figyelembe véve ráadásul azt kell mondanom, nem nagyon látszik a fény az alagút végén” – jegyezte meg némileg ironikusan.

Az istálló más mérnökei szerint a csapat jelenleg versenyképtelen és a Renault „nem tűnik túl nyitottnak a helyzet megoldására”. Amikor azt kérdezték az újságírók, miért van ez az érdektelenség a csapatnak motort adó cég részéről, senki nem tudott válaszolni.

Ricciardo a futam után arra panaszkodott, hogy az autója vezethetetlen szinten volt. Véleménye szerint a járműve kiszámíthatatlan, minden körben hullámzóan teljesített. Ez miatt nem is tudott egy konkrét hibát kiemelni, hanem összességében volt elégedetlen a Red Bull teljesítményével. „ A tél sokkal jobban sikerült, mint tavaly, de a lemaradásunk nem egy, hanem 2-2,5 másodperc. Erre nem számítottunk” – mondta el az ausztrál pilóta.