Vakáció magyarországi kastélyokban

Nyári szabadságunk tervezését érdemes már idejében,  még a télen elkezdeni, hogy korán le tudjuk foglalni vakációnk helyszínén a szállásunkat. Sokan a tengerpartokra esküsznek, vannak, akiket a havas hegycsúcsok vonzzák. Azonban néhányan jobban kedveljük a középkori hangulatú, sok száz éves kastélyokat, ahol a történelem szinte megelevenedik. Szerencsénkre, ezek a régen épül várkastélyok manapság már korunk igényeinek megfelelő, maximális kényelmet nyújtanak.

Baranya megye egy eldugott kis falujában, Bikalon található a Puchner Kastélyszálló. Ez a négy csillagos kastély meleg és hideg vizes, francia stílusban épített fürdőházzal várja a vendégeket. Különlegesség a fürdőházban az egyedülálló marokkói fürdő. Az elmúlt években épült Élménybirtok kuriózumnak számít nem csak Magyarországon, de egész Európában is. Az öt részből álló birtok egész évben nyitva áll, és folyamatos programokkal várja a látogatókat.

A magyarországi kastélyok közül a Kaposvártól nem messze található Hertelendy Kastély kapta meg először az öt csillagos minősítést. A festői környezetben elhelyezkedő szálloda egyedi szórakozási lehetőségeket nyújt vendégeinek, legyen szó akár vadászatról, vagy sétarepülésről. A luxushotel kínálatában mind a hagyományosnak, mind pedig az extrémnek számító sportok helyet kaptak, ennél fogva nem a kínálat szabja meg, mivel is szeretnénk foglalkozni.

Az Andrássy Rezidencia Wine&Spa Tokaj-Hegyalja egyetlen ötcsillagos szállodája.  A kastélyban szállást találni igyekvő turisták kiemelkedően magas minőségi színvonalon kaphatják meg a wellness, spa és gasztronómiai szolgáltatást legjavát. Az Andrássy család egykori székhelye gyönyörű, rusztikus környezetben várja a pihenni vágyókat.